Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

“Halka iyi davranılacak, Adanalının malına titiz bakılacak”

“Halka iyi davranılacak, Adanalının malına titiz bakılacak”

Başkan Zeydan Karalar, otobüs şoförlerine bir dizi uyarı ve telkinde bulundu

Belediye otobüs soförleri ve isletme çalisanlariyla bir araya gelen Baskan Zeydan Karalar, vatandasa nazik davranilmasi gerektigini belirterek, araçlarin bakiminin yapilmasi, klimalarin çalisir vaziyette bulundurulmasi, araçlarin hor kullanilmamasi konularinda uyarida bulunarak, Adanalinin malini, parasini iyi kullanmayan belediye çalisaninin sorun yasayacagini söyledi.

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Adana Büyüksehir Belediyesi Ulasim Daire Baskanligi Otobüs Isletme Müdürlügü’nü ziyaret ederek, çalisanlarla bir araya geldi. Belediye çalisanlarinin Adanalilara kaliteli hizmet etmesi gerektigini ve herkesin isini iyi yapmasinin çok önemli oldugunu belirten Baskan Zeydan Karalar, “Çalisanlarimizda üç özellik ararim. Öncelikle çaliskan olacak ve isini iyi yapacak. Sonra dürüst olacak. Üçüncüsü de asla ve asla mikser gibi karistirici olmayacak. Benim aradigim siyaset degildir. Okan Tekstil’de, Çukobirlik’te müdürlük yaptim. 5 yil Seyhan Belediye Baskani olarak görev yaptim. Siyasetinden, siyasi görüsünden dolayi tek Allah’in kulunu isten atmadim. Zeydan Karalar’a oy vermek ne kadar normalse, Hüseyin Sözlü’ye oy vermek de o kadar normaldir. Bu bir yaris” dedi.

 

SIYASI GÖRÜSÜNE DEGIL, ISINI IYI YAPMASINA BAKARIZ

Otobüs soförlerinin ve Otobüs Isletme çalisanlarinin, belediyenin en önemli isini yapan 3-4 gruptan biri oldugunu kaydeden Baskan Zeydan Karalar, “Isinizi ciddi yapacaksiniz, isinizi yaparken telefonla konusmayacaksiniz, isinizi yaparken sohbet etmeyeceksiniz. Çok pahali araçlari kullandiginiz için bunlari dogru kullanacaksiniz. Sizin kullanma biçiminiz mazot giderini bile etkileyebilir. Soförlerin hepsi bilir. Mazot yakimini yüzde 10 etkiler arabayi kullanma sekli. Dogru kullanirsaniz mazot kullanimi bile düser. Belediyenin su anda buna dahi ihtiyaci var. Dikkatli olursaniz kaza yapmazsiniz. Seçim sürecinde bize PKK’li diyen, bizim afislerimizi yirtip, PKK yazanlardan hesap soracagiz, bunu her yerde söylüyorum. Ama Hüseyin Sözlü’ye oy vermis, AK Parti’ye oy vermis, hiç sorun degil. Insanlar istediklerini düsünür, istedigi siyasi partiye oy verir. Ben burada 5 yilin ardindan takdirinizi almiyorsam o suç benim. Ben adil olmaliyim” diye konustu.

5 YIL ISE GELMEYEN KENDI ISTIFA ETSIN

31 Mart 2019 tarihine kadar ise gelmeyip, 31 Mart’tan sonra ise gelenlerin istifasini isteyen Baskan Zeydan Karalar, sözlerini söyle sürdürdü: “Biz önceki gün 30 kisi bildirdik. Bunlarin geçmise yönelik SGK’larini kesin dedik. Istifa ederek giderse bir kurus kestirmeyecegiz. Maasindan da kestirmem. Ama öyle yagma yok, 5 yil ise gelmeyecek, 31 Mart’tan sonra gelecek,  imza atacak. Sen bu 40-50 derecede çalisacaksin, o senin aldigin parayi alacak. Benim buna tahammülüm olmaz. Burada 15 bin insan çalisiyor. Burada amirlerin de bu söylediklerimi uygulamasi lazim. 15 bin insani benim birebir görmem mümkün degil. Birebir o eksikleri tespit etmem de mümkün degil. Amirler dogru çalisir, dogru adami kollar, çalismayan için geregini yaparlarsa bize yardimci olurlar. Bizi kandirip bir müddet yasayabilirler ama bunu sürdürmelerinin imkani yok.

Bakin ben ASKI’ye atamalar yaptim. Dikkat edin yarisi CHP’li degil. Çünkü ben is yapmak istiyorum. Isini iyi yapsin, CHP’li olmasin. Dogru yapsin, dürüst olsun, siyaseti isine karistirmasin, bitti.”

ARAÇLARINIZIN BAKIMINI ZAMANINDA YAPTIRACAKSINIZ

Son zamanlarda belediye otobüslerindeki ariza sayisinin çok arttigini belirten Baskan Zeydan Karalar, sunlari söyledi: “ Her ariza, hem ekonomik sikinti, hem servisten araç çekilmesi anlamina gelir. Biz vatandasa hizmet ediyoruz, en iyisini yapmak zorundayiz. Klimalarla ilgili yogun sikayet ver. Yazin geldigi, sicaklarin artacagi belli. Neden bakim yaptirmadiniz? Kabahat sizin. Bunun hazirligi yapilacak. Herhalde Adana’ya ilk defa yaz gelmiyor. Bunun tedbiri önceden alinmali.

Arizalarin disinda vatandasa iyi davranacaksiniz. Vatandas kapris yapabilir, bagirip çagirabilir ama vatandasa iyi davranacaksiniz. Emeklileri, engellileri otobüse almaktan imtina etmeyeceksiniz. Siz ticari bir müessese degilsiniz. Ayrica onlarla da konusacagiz. Ticari müessese olan araçlar da almak zorunda engelli, yasli vatandasi. Para aliyorlar devletten, onlari tasimak için.

BELEDIYEMIZIN EN KÜÇÜK TASARRUFA BILE IHTIYACI VAR

Eger sizin hatanizdan ötürü bir ariza olursa, sorun yasarsiniz. Bu benim babamin parasi degil, milletin parasi. Ben milletin parasini iyi kullanmak durumundayim. Yediemin gibi iyi kullanmak zorundayim. Bu belediyenin en küçük bir tasarrufa bile ihtiyaci var. Soför arkadaslarimdan ricam, bundan sonra kendilerinden sikayet gelmesin. Otobüsü dikkatli kullanin, yakit kullanimini azaltin, çukurlara girerken dikkatli girin, hizli girmeyin. Bozuk yollar var biliyoruz. Çok ciddi yol yapacagiz ama esas büyük yol hamlesi seneye olur.

Seneye biraz daha toparlanmis, parasi olan degil ama, yaptirdigi isi ödeme garantisi veren bir belediye haline geliriz. Bu sene onu yapamayiz. Mesela dün bir aracin yolda mazotu bitmis. Gidiyorsun Kozan kirsalinda mazotun bitiyor. Sicakta yolcuyu bekletiyorsun. Bu olacak is degil. Bu isler olmaya devam ederse, ben Zeydan Karalar olarak, ‘eski takim bana komplo kuruyor’ gibi algilarim. Ama bundan daha önemlisi, hemsehrilerimin magdur edilmesi. Bunu hos görmem mümkün degil.

AMIR GÖREVINI YAPACAK

Bir kez daha söylüyorum, gelecegi asikar olan yaz için önlemini almayan, bakimini yaptirmayan herkes suçlu. Amirler de dahil. Amirlik masa basinda, serin yerde oturup lak-lak etmek degildir. Yaz geldiginde hangi araçta klima çalisiyor, hangi araçta çalismiyor kontrol etmek amirin görevidir. Ben sabirliyim. Kiyim yapmak, herkesi görevden almak istemiyorum. Bunun degerini, kiymetini bilin. Bir filtre degistireceksiniz yazin, bir de gaz basacaksiniz. Bunun maliyeti de, süresi de fazla degildir.

Bu konusmamdan sonra bu isler olmaya devam ederse, bunu; Adanalilari ve  Zeydan Karalar’i sikintiya sokmak olarak algilarim, geregini de yaparim. Isçi de olacak, isveren de olacak. Bunu bilerek daha heyecanli, arzulu, iyi niyetli ve dikkatli çalisacaginiza güvenim tamdir.”

 



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı